Indická monzúnovaná káva /monsooned coffee/ je dobre známa vďaka dobrému telu, jemnej kyslosti, príjemnej aróme, sladkastej a vyrovnanej chuti.

Monsooned coffee, pestované len v Indii, sú jedinečné specialty kávy spomedzi všetkých gurmánskych káv na svete. Na medzinárodný trh sa dostali už v roku 1972.

Špeciálny proces monzúnovania prebieha na západnom pobreží regiónu Malabar preslávenom excelentnými prírodnými zdrojmi, hlavne vlhkou monzúnovou atmosférou. Indický monzún, čo sa týka epicentra, oblačnosti a dynamiky, je úplne odlišný od ostatných monzúnových systémov na svete. Klimatické podmienky pretrvávajúce počas juhozápadného monzúnu sú ideálne pre monzúnovanie kávy. Je to proces /tradičná metóda/ ktorý spôsobuje kvalitatívne a kvantitatívne zmeny kávových zŕn a tým dáva monzúnovanej káve /monsooned coffee/ takú jedinečnú chuť.

Dnes sa z Indie exportuje ročne okolo 3000 ton kávy /monsooned coffee/.

Arabica Monsooned Coffee pripravené z Arabica Cherry Coffee sa graduje ako Monsooned Malabar AA, Monsooned Basanally, Monsooned Arabica Triage.