Káva z Tanzánie

Arabika sa produkuje prevažne na južných svahoch Kilimandžára a mount Meru v blízkosti hraníc s Keňou. Táto káva je nazývaná aj Kilimandžáro, alebo Moshi a Arusha, podľa miest v tejto oblasti. Arabika sa pestuje aj na juhu krajiny medzi jazerami Tanganika a Nyasa, nazýva sa Mbeya, alebo Pare.

 

    Káva v Tanzánii je spracovávaná prevažne mokrým procesom a hodnotenie kvality je zhodné so systémom klasifikácie v Keni. Taktiež chuť je podobná Kenskej káve. Je charakteristická ostrou vínnou aciditou s chuťou lesných plodov. Káva Kilimandžáro často obsahuje kvetinové tóny, podobne ako divoké etiópske kávy.

Náhodné články

Arabika sa produkuje prevažne na južných svahoch Kilimandžára a mount Meru v blízkosti hraníc s Keňou. Táto káva je nazývaná aj Kilimandžáro, alebo...

Káva produkovaná v Zimbawe je v tieni kenskej kávy. Je však tiež veľmi dobre vyvážená a komplexná, s chuťovým profilom podobným kávam centrálnej...

Ťažko povedať či je to len náhoda, ale príbeh kávy sa začína podobne ako príbeh človeka v Afrike. Presnejšie v najjužnejšom výbežku Arabského...