Rwandská káva

V poslednej dobe sa na trh gurmánskych káv dostáva aj káva z Rwandy. Káva je pestovaná v blízkosti jazera Kivu na hraniciach s Kongom v aktívnej vulkanickej oblasti. Nadmorská výška sa tu pohybuje 1400 - 1900 m n. m. na úpätí majestátnych Gorilích hôr. Kávu môžeme zaradiť medzi najlepšie prané arabiky. Pestuje sa prevažne varieta Bourbon a Kent. Chuť kávy je podobná káve z Kene, s výraznou aciditou v ktorej sa ukrývajú rôzne exotické tóny. Káva ma stredne vyvinuté telo, čistý záver a často sa vyskytuje chuť čierneho čaju. 

Náhodné články

Väčšina kávy produkovanej v Ugande je robusta, používaná na výrobu instantnej kávy. Arabika je pestovaná na západných svahoch mount Elgon na...

Káva produkovaná v Zimbawe je v tieni kenskej kávy. Je však tiež veľmi dobre vyvážená a komplexná, s chuťovým profilom podobným kávam centrálnej...

Káva z Keni má plnú a bohatú chuť s výraznou kyslosťou. V chuti sa objavujú ovocné chute, mierne korenisté a vínne chute. Je najjemnejšou...