Kávové regióny a pestovanie

Káva sa pestuje v tropickom pásme, medzi obratníkom raka a kozorožca, okolo celého sveta. V strednej a južnej Amerike je to takmer výlučne Arabica, inde prevláda Robusta. Avšak aj afrika a ďalšie lokalit, sa môžu pochváliť Arabikou excelentnej kvality.

  • Amerika
  • Afrika
  • Ázia a Indonézia

Indická monzúnovaná káva

  Indická monzúnovaná káva /monsooned coffee/ je dobre známa vďaka dobrému telu, jemnej kyslosti, príjemnej aróme, sladkastej a vyrovnanej chuti. Monsooned coffee, pestované len v Indii, sú jedinečné specialty kávy spomedzi všetkých gurmánskych...

Čítať ďalej...

Náhodné články

Arabika sa produkuje prevažne na južných svahoch Kilimandžára a mount Meru v blízkosti hraníc s Keňou. Táto káva je nazývaná aj Kilimandžáro, alebo...

Ak sa pozrieme na mapu Karibiku, isto nám neujde, že káva sa musí pestovať aj na ostrove slobody, na Kube. História kávy sa začala na Kube písať v...