Kávové regióny a pestovanie

Káva sa pestuje v tropickom pásme, medzi obratníkom raka a kozorožca, okolo celého sveta. V strednej a južnej Amerike je to takmer výlučne Arabica, inde prevláda Robusta. Avšak aj afrika a ďalšie lokalit, sa môžu pochváliť Arabikou excelentnej kvality.

  • Amerika
  • Afrika
  • Ázia a Indonézia

Indická monzúnovaná káva

  Indická monzúnovaná káva /monsooned coffee/ je dobre známa vďaka dobrému telu, jemnej kyslosti, príjemnej aróme, sladkastej a vyrovnanej chuti. Monsooned coffee, pestované len v Indii, sú jedinečné specialty kávy spomedzi všetkých gurmánskych...

Čítať ďalej...

Náhodné články

Káva sa pestuje v tropickom pásme, medzi obratníkom raka a kozorožca, okolo celého sveta. V Strednej a Južnej Amerike je to takmer výlučne Arabica,...

Asi každý, kto sa už o kávu trošku hlbšie zaujímal počul o Jamaica Blue Mountain. Je to ikona vo svete káv, najdrahšia a najviac hodnotená klasická...

S najväčšou pravdepodobnosťou je pravlasťou kávy región Kaffa, podľa ktorého káva dostala aj meno. Tento názor potvrdzuje aj to, že do dnešných dní...