Les Kafé

Les Kafé V spoločnosti Barzzuz nám nie je jedno kde žijeme a kde vyrastajú naše deti. Životné prostredie je značne narušené a prejavuje sa klimatická zmena. Kúpou kávy z línie Les ...

Všetko o káve - od histórie kávy, pestovania kávy, jej spracovania až po prípravu kávy a jej vychutnávanie.

Variety kávy arabika

Vo svete sa pestuje viac variet druhu coffea arabica no všetky pochádzajú z pôvodnej variety typica, a bourbon. Bourbon pochádza z ostrova Bourboun kde bola po prvý krát vyšľachtená a do Ameriky ju priviezli francúzi. Pre voľbu...

Čítať ďalej...

Kávovník - Coffea

Kávovník - Coffea
Kávovník - Coffea je krovitá viacročná rastlina a existuje okolo päťdesiat a podľa iných zdrojov dokonca až sto druhov kávovníka. Na výrobu kávy sa používajú len štyry druhy: Coffea arabica, Coffea canephora-robusta, Coffea exelsa, Coffea...

Čítať ďalej...

Krátka história kávy

Podľa legendy kávu objavil etiópsky pastier, ktorý si všimol, že jeho kozy požierajú červené plody kávovníka a ich následné správanie je divné. Kozy sú aktívne a veľa vydržia. Sám teda čerešne okúsil a zistil, že sú celkom chutné zbavia ho únavy....

Čítať ďalej...

Etíópska káva

S najväčšou pravdepodobnosťou je pravlasťou kávy región Kaffa, podľa ktorého káva dostala aj meno. Tento názor potvrdzuje aj to, že do dnešných dní je okolo 20 % kávy djimmah produkovaných z divo rastúcich kávovníkov na juho západe vysokohorského...

Čítať ďalej...

Káva v cudzích jazykoch

Rozmýšľate ako si budete objednávať kávu v lete na dovolenke? - Prinášame Vám krátky zoznam názvov kávy v cudzích jazykoch. anglicky coffee čínsky kia-fey dánsky kaffe etiópsky bonn fínsky kahvi francúzsky café ...

Čítať ďalej...

Espresso

Pravdepodobne vrcholným spôsobom prípravy kávy je espresso. Začína sa presadzovať aj v našich končinách, ale väčšinou v špecifickej slovenskej forme ako veľké presso, podávané vo veľkej šálke objemu okolo jedného dcl.  Čo teda vlastne espresso...

Čítať ďalej...

Náhodné články

Káva sa pestuje v tropickom pásme, medzi obratníkom raka a kozorožca, okolo celého sveta. V Strednej a Južnej Amerike je to takmer výlučne Arabica,...

Káva bola na ostrov San Domingo (Hispaniola) privezená v roku 1734 a už 50 rokov bola polovica svetovej spotreby pokrývaná kávou zo San Dominga. V...

Káva produkovaná v Zimbawe je v tieni kenskej kávy. Je však tiež veľmi dobre vyvážená a komplexná, s chuťovým profilom podobným kávam centrálnej...

E-shop

  • Týždenná údržba kávovaru
  • Denná údržba kávovaru

Zanedbaný kávovar sa podpisuje na chuti kávy, ale aj na nedostatočnej aróme a creme. Ak vykonávate dennú údržbu, nezanedbajte ani tú týždennú. A samozrejme nezabudnite v pravidelných intervaloch regenerovať zmäkčovač.

Čítať ďalej...

Pre najvyššiu kvalitu kávy a správnu činnosť  kávovaru je potrebná každodenná starostlivosť. 

Čítať ďalej...