Filtrovaná káva

Obľúbený spôsob prípravy kávy. V USA je takto pripravených až 70 % kávy. Filtrovaním získame, čistú kávu, bez pevných častíc. 

Je vhodná pre ľudí, ktorí majú problémy so žalúdkom, alebo žlčníkom. Chuť kávy je však plochá a menej výrazná, telo je veľmi tenké. Často krát je aj úplne bez aromatických  olejov, čo je na škodu. Závisí to od použitého filtra.

Správne pripravená káva, by sa mala extrahovať 4 až 7 minút, podľa množstva pripravovanej kávy. Tento čas môžeme ovplyvniť hrúbkou mletia a použitým filtrom. Filtrovanú kávu si môžeme pripraviť ručne, keď kávu vo vhodnom filtri zalejeme vodou teplou 90 až 96°C, alebo vo filtračnom kávovare, ktorý nám už vodu ohreje na potrebnú teplotu  

Náhodné články

K príprave peny potrebujeme v prvom rade kávovar s parnou tryskou. Niektoré automatické kávovaty sú však schopné penu pripravovať automaticky a...

Nápoje typu espresso sú pripravené na strojoch s pracovným tlakom 15 bar (9 atm). Podľa množstva vody a kávy, prípadne prídavku mlieka, alebo...

Pravdepodobne vrcholným spôsobom prípravy kávy je espresso. Začína sa presadzovať aj v našich končinách, ale väčšinou v špecifickej slovenskej forme ako...