Mletie a príprava kávy u Vás doma a v kaviarni.
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
Tri srdiečka – Do malej šálky pripravíme espresso. Napeníme si mlieko, ktorého však budeme potrebovať len malé množstvo. Opatrne nalievame tenkým prúdom mliečnu penu, alebo si pomôžeme lyžičkou a vytvoríme na káve tri okrúhle body s priemerom do...
Čítať ďalej...
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
K príprave peny potrebujeme v prvom rade kávovar s parnou tryskou. Niektoré automatické kávovaty sú však schopné penu pripravovať automaticky a mlieko ťahať priamo z krabice. Ďalej potrebujeme nerezovú kanvičku na prípravu peny a...
Čítať ďalej...
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
Prípravu dobrého espressa môže ovplyvniť množstvo faktorov. Pokúsime sa vám priblížiť niektoré z nich a vyzdvihnúť najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú pri príprave espressa a upozorniť na ne.
Chyby, ktorých odstránenie je našou...
Čítať ďalej...
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
Najlepší pomer je 7 gramov kávy na 20 až 30 ml vody s teplotou 90 °C. Ak sa vám zdá espresso silné, rieďte ho horúcou vodou až v šálke.
Do domácnosti kupujte maximálne 250 gramové balenie. Za 15 dní stratí káva arómu a nepochutíte...
Čítať ďalej...
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
Nápoje typu espresso sú pripravené na strojoch s pracovným tlakom 15 bar (9 atm). Podľa množstva vody a kávy, prípadne prídavku mlieka, alebo mliečnej peny rozoznávame
kafe espresso - káva 7g., voda 20 -30 ml
kafe ristretto - káva 7g.,...
Čítať ďalej...
- Podrobnosti
-
Kategória: Príprava kávy
Radi by ste si vychutnali kávu ako z najlepšej kaviarne aj u vás doma? Nemusí to byť až taký problém ako by ste čakali. V prvom rade chcem vyvrátiť mýtus, že na domácom presso stroji nikdy nemôžete dosiahnuť kvalitu ako na státisícových strojoch...
Čítať ďalej...