Príprava kávy

Mletie a príprava kávy u Vás doma a v kaviarni.

Etching - Tri srdiečka

Etching - Tri srdiečka
Tri srdiečka –  Do malej šálky pripravíme espresso. Napeníme si mlieko, ktorého však budeme potrebovať len malé množstvo. Opatrne nalievame tenkým prúdom mliečnu penu, alebo si pomôžeme lyžičkou a vytvoríme na káve tri okrúhle body s priemerom do...

Čítať ďalej...

Príprava peny do cappuccina

K príprave peny potrebujeme v prvom rade kávovar s parnou tryskou. Niektoré automatické kávovaty sú však schopné penu pripravovať automaticky a mlieko ťahať priamo z krabice. Ďalej potrebujeme nerezovú kanvičku na prípravu peny a...

Čítať ďalej...

Ako pripraviť kvalitné espresso

Prípravu dobrého espressa môže ovplyvniť množstvo faktorov.  Pokúsime sa vám priblížiť niektoré z nich a vyzdvihnúť najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú pri príprave espressa a upozorniť na ne. Chyby, ktorých odstránenie je našou...

Čítať ďalej...

6 bodov dobrej kávy

Najlepší pomer je 7 gramov kávy na 20 až 30 ml vody s teplotou 90 °C. Ak sa vám zdá espresso silné, rieďte ho horúcou vodou až v šálke.   Do domácnosti kupujte maximálne 250 gramové balenie. Za 15 dní stratí káva arómu a nepochutíte...

Čítať ďalej...

Kávové nápoje na základe espressa

Nápoje typu espresso sú pripravené na strojoch s pracovným tlakom 15 bar (9 atm). Podľa množstva vody a kávy, prípadne prídavku mlieka, alebo mliečnej peny rozoznávame kafe espresso - káva 7g., voda 20 -30 ml kafe  ristretto - káva 7g.,...

Čítať ďalej...

Domáca kaviareň - prečo nie?

Radi by ste si vychutnali kávu ako z najlepšej kaviarne aj u vás doma? Nemusí to byť až taký problém ako by ste čakali. V prvom rade chcem vyvrátiť mýtus, že na domácom presso stroji nikdy nemôžete dosiahnuť kvalitu ako na státisícových strojoch...

Čítať ďalej...

Náhodné články

Najlepší pomer je 7 gramov kávy na 20 až 30 ml vody s teplotou 90 °C. Ak sa vám zdá espresso silné, rieďte ho horúcou vodou až v šálke.

Pravdepodobne vrcholným spôsobom prípravy kávy je espresso. Začína sa presadzovať aj v našich končinách, ale väčšinou v špecifickej slovenskej forme ako...

Veľmi dobrý spôsob prípravy chutnej šálky kávy. Principiálne má blízko k espressu. Káva z moka kanvice je veľmi silnej, výraznej chuti, oproti...