Príprava kávy

Mletie a príprava kávy u Vás doma a v kaviarni.

Etching - Tri srdiečka

Etching - Tri srdiečka
Tri srdiečka –  Do malej šálky pripravíme espresso. Napeníme si mlieko, ktorého však budeme potrebovať len malé množstvo. Opatrne nalievame tenkým prúdom mliečnu penu, alebo si pomôžeme lyžičkou a vytvoríme na káve tri okrúhle body s priemerom do...

Čítať ďalej...

Príprava peny do cappuccina

K príprave peny potrebujeme v prvom rade kávovar s parnou tryskou. Niektoré automatické kávovaty sú však schopné penu pripravovať automaticky a mlieko ťahať priamo z krabice. Ďalej potrebujeme nerezovú kanvičku na prípravu peny a...

Čítať ďalej...

Ako pripraviť kvalitné espresso

Prípravu dobrého espressa môže ovplyvniť množstvo faktorov.  Pokúsime sa vám priblížiť niektoré z nich a vyzdvihnúť najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú pri príprave espressa a upozorniť na ne. Chyby, ktorých odstránenie je našou...

Čítať ďalej...

6 bodov dobrej kávy

Najlepší pomer je 7 gramov kávy na 20 až 30 ml vody s teplotou 90 °C. Ak sa vám zdá espresso silné, rieďte ho horúcou vodou až v šálke.   Do domácnosti kupujte maximálne 250 gramové balenie. Za 15 dní stratí káva arómu a nepochutíte...

Čítať ďalej...

Kávové nápoje na základe espressa

Nápoje typu espresso sú pripravené na strojoch s pracovným tlakom 15 bar (9 atm). Podľa množstva vody a kávy, prípadne prídavku mlieka, alebo mliečnej peny rozoznávame kafe espresso - káva 7g., voda 20 -30 ml kafe  ristretto - káva 7g.,...

Čítať ďalej...

Domáca kaviareň - prečo nie?

Radi by ste si vychutnali kávu ako z najlepšej kaviarne aj u vás doma? Nemusí to byť až taký problém ako by ste čakali. V prvom rade chcem vyvrátiť mýtus, že na domácom presso stroji nikdy nemôžete dosiahnuť kvalitu ako na státisícových strojoch...

Čítať ďalej...

Náhodné články

Pravdepodobne vrcholným spôsobom prípravy kávy je espresso. Začína sa presadzovať aj v našich končinách, ale väčšinou v špecifickej slovenskej forme ako...

Veľmi dobrý spôsob prípravy chutnej šálky kávy. Principiálne má blízko k espressu. Káva z moka kanvice je veľmi silnej, výraznej chuti, oproti...

Nápoje typu espresso sú pripravené na strojoch s pracovným tlakom 15 bar (9 atm). Podľa množstva vody a kávy, prípadne prídavku mlieka, alebo...