Káva zo Zimbabwe
Káva produkovaná v Zimbawe je v tieni kenskej kávy. Je však tiež veľmi dobre vyvážená a komplexná, s chuťovým profilom podobným kávam centrálnej východnej Afriky. Káva sa pestuje v provinciách Manicaland a Mashonaland pozdĺž hranice s Mozambikom. Hlavné spracovateľské oblasti sú Chipinge (tiež Chapina) a Mutare.
Pestovanie sa datuje od roku 1890, keď pionieri z Kapského mesta začali pestovať kávu vo východných horách pre vlastnú spotrebu. V roku 1950 malá skupina farmárov so skúsenosťami z Kene a Indie začala pestovať kávu komerčne. V 1960 založili asociáciu pestovateľov kávu a produkcia sa začala zvyšovať. Pestuje sa hlavne varieta SL28, vyšľachtená v Keni. V súčasnosti sa produkuje 80 000 vriec kávy, pričom viac ako 70 000 ide na export. V krajine sa spotrebuje len 4000 vriec kávy.