Panel používateľa

Filtrovaná káva

Obľúbený spôsob prípravy kávy. V USA je takto pripravených až 70 % kávy. Filtrovaním získame čistú kávu, bez pevných častíc.

Je vhodná pre ľudí, ktorí majú problémy so žalúdkom alebo žlčníkom. Chuť kávy je však plochá a menej výrazná, telo je veľmi tenké. Často krát je aj úplne bez aromatických olejov, čo je na škodu. Závisí to od použitého filtra.

Správne pripravená káva by sa mala extrahovať 4 až 7 minút, podľa množstva pripravovanej kávy. Tento čas môžeme ovplyvniť hrúbkou mletia a použitým filtrom. Filtrovanú kávu si môžeme pripraviť ručne, keď kávu vo vhodnom filtri zalejeme vodou teplou 90 až 96°C, alebo vo filtračnom kávovare, ktorý nám už vodu ohreje na potrebnú teplotu.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie