Novinka zo srdca Afriky. Po značnom útlme kvôli nepokojom v Kongu sa konžská káva pomaly opäť dostáva na svetové trhy.
Káva sa pestuje na východnej hranici Konga, v okolí jazera Kivu. Z východu susedí s Rwandou, Burundi a Ugandou a aj chuťový profil je podobný. Taktiež sa pestuje na bohatých vulkanických pôdach, na strmých sopečných svahoch vo vyšších nadmorských výškach. Dá sa povedať, že východoafrické kávy smerom do vnútrozemia strácajú typickú výraznú ovocnú a florálnu arómu a prechádzajú do ťažších tónov.
Káva z Konga od jazera Kivu má výraznejšie, ťažšie telo, chutí po kakae a horkej čokoláde, s výraznejšou horkosťou. V dochuti sa objavujú zbytky acidity s náznakom hlbších tónov tmavého bobuľového ovocia.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár