Kvalita panamskej kávy býva excelentná, častokrát presahuje kvalitu nejednej, omnoho drahšej kávy. Na kvalite kávy sa podieľa unikátna mikroklíma jednotlivých oblastí. Formuje ju východozápadný tvar Panamy podporujúci prúdenie studených vetrov cez centrálne horské pásmo. Vulkanická pôda je bohatá na živiny a minerálne látky a podporuje kvalitu panamskej kávy.
Šálka panamskej kávy má čistú a vyváženú chuť, stredné telo a v chuti sa podľa mikroregiónu môžu objavovať čokoládové, ovocné a kvetinové tóny. Nami ponúkaná Panama je mimoriadne jemná, s plným telom, čokoládovou chuťou a len s náznakom oživujúcej acidity. Vrelo odporúčame.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár