Dátum praženia: 18. 09. 2024
Stupeň praženia: full city
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. A ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?
Nami ponúkaná káva je charakteristická plným telom, nižšou kyslosťou, dobrou čokoládovou sladkosťou s príchuťou s tmavého bobuľového ovocia.
Výroba kávy v Tanzánii je dôležitým aspektom jej hospodárstva, pretože je najväčšou exportnou plodinou Tanzánie. Priemerná produkcia kávy v Tanzánii je medzi 30 a 40 000 tonami ročne, z čoho asi 70% je Arabica a 30% Robusta.
Mwankumbi je družstvo 161 malých farmárov v obci Ihombe. Káva je spracovaná každým členom, následne v určitých termínoch doručená na zbernú stanicu, kde sa posúdi kvalita.
Nadmorská výška: 1550 - 1700 m n.m.
Región: Ihombe, Mbey
Nový komentár