Rodina Alvarezovcov, majitelia El Borbollon, pestuje kávu v Salvádore už viac ako 100 rokov v regióne Santa Ana. Bratia Alvarezovci sú štvrtou generáciou, ktorá pestuje kávu v tomto výnimočnom regióne. Vynikajúce pestovateľské podmienky a odhodlanie rozvíjať udržateľné postupy im pomáhajú zbierať tie najlepšie kávové čerešne, ktoré sa spracúvajú v závode El Borbollon, ktorý spravuje Eduardo Alvarez, jeden z členov rodiny.
Káva je charakteristická tónmi lieskových orieškov, horkej čokolády, karamelu a nugátu. Káva je spracovávaná mokrou cestou.
"Altura" pri káve znamená, že káva bola pestovaná vo vyššej nadmorskej výške (v španielčine znamená "výška"), zvyčajne nad 1 200 m n. m. Takáto káva má zvyčajne bohatšiu a komplexnejšiu chuť, vyššiu aciditu a výraznejšie arómy v porovnaní s kávou pestovanou v nižších nadmorských výškach.
Skratka EP znamená "European Preparation" (Európska príprava). Tento termín označuje špecifický spôsob triedenia kávových zŕn, pri ktorom sa ručne alebo mechanicky odstraňujú defektné zrná, nečistoty a zlomené kúsky. Pri európskej príprave sa káva triedi podľa prísnych štandardov a obsahuje maximálne 4 defektné zrná na 300 g kávy.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár